Menu

Päädyin isäni jalanjäljissä yrittäjäksi ja olen luotsannut vuosien varrella useampaakin yritystä.

Aloitin metallinkierrätysalalla ja purkubisneksessä, joten nyt tässä kiinteistöalalla onkin kiehtovaa päästä materiaalin uudelleenkäytöstä ketjun ihan toiseen päähän eli uuden luomiseen. Ensin on vain tyhjä tontti ja asiakkaan tarpeet, ja siitä päästään sitten rakentamaan tarinaa eteenpäin.

Yrittäjillä on aina monenlaisia tarpeita toimitilojen suhteen, vaikka ne eivät itse sitä aina edes huomaisikaan. On ilo seurata, kun yritykset pääsevät uuteen mukavaan tilaan ja saavat tekemisen vauhtiin.

Että mikäkö motivoi? No eteenpäin meneminen ja kehittyminen: että tehtäisiin aina vähän paremmin ja pystyttäisiin luomaan asiakkaille joka kerta jotain lisää edelliseen verrattuna.

Sen olen huomannut, että yrittäminen, no, vaatii aika lailla yrittämistä - eikä pelkästään tekemistä ja sitkeyttä, vaan ennen kaikkea ihmisten kanssa toimeen tulemista, oli ala sitten mikä tahansa. Mutta mikäs tässä on yrittäessä, kun meillä on niin hyvä porukka. Kaikilla on sopivasti maalaisjärkeä ja sama tavoite, ja silti jokainen osaa tuoda mukaan erilaisia näkökulmia.

Omat panokseni palettiin ovat varmasti ainakin pitkän yrittäjäpolun tuoma määrätietoisuus ja nopea päätöksentekokyky. Minulla on hyvin luja luottamus siihen, että kun rupeaa jotain tekemään ja paneutuu siihen täysillä, niin kyllä se sitten onnistuukin. Mutta vaikka yrittäjä olenkin, pystyn kyllä nauttimaan myös vapaa-ajasta. Silloin liikun luonnossa ja luen paljon: melkeinpä kaiken, mitä vastaan tulee.